top of page

Alle kinderen vonden het leuk om met het spelletje te spelen. De Osmo ziet er aantrekkelijk uit en sluit aan bij vele meervoudige intelligenties. Voor het ene kind was het moeilijker dan de andere en sommige kinderen hebben meer met concrete materialen dan het abstracte op de Ipad. Met de Osmo heb je een beetje van beide.

De moeilijkheid zat hem bij deze kinderen vooral in het kijken naar de figuur op de Ipad en het neerleggen van de stukjes op de goede plaats. Ze konden goed zien aan welke kant het stukje moest liggen, maar ze vonden het moeilijker om het stukje goed bij de andere neergelegde stukjes te plaatsen. 

Over het algemeen is de Osmo zeer geschikt voor kleuters. Het ziet er aantrekkelijk uit, is opgebouwd in drie verschillende niveaus. Kinderen met voorkeur voor concrete materialen kunnen hier mee aan de slag en ze trainen hiermee ook hun ruimtelijk inzicht. 

De kinderen werken aan de volgende 21st century skills:

- Kritisch denken 

- Creatief denken en handelen

- ICT-basisvaardigheden 

- Computational thinking

De Osmo sluit het best aan op de volgende meervoudige intelligenties. De verschillende apps sluiten aan op verschillende intelligenties. Deze staan er achter. 

Verbaal- linguïstische intelligentie (words)

Logisch -Mathematische  intelligentie (numbers / tangram)

Visueel -Ruimtelijke intelligentie (tangram / masterpiece)

Naturalistische intelligentie (Newton)

Interpersoonlijke intelligentie (alle apps)

Intrapersoonlijke intelligentie (alle apps)

Bij alle apps is er gelegenheid om samen te werken. Er kan tegen elkaar gespeeld worden (wedstrijdelement) of samenwerken aan levels. 

Voor kinderen die doelgericht zijn en hoge eisen aan zich zelf stellen zijn de verschillende niveau die je kunt kiezen heel handig. Zo kun je de levels opbouwen qua niveau. 

Voor veel intelligenties is er een app die aansluit, maar op deze intelligenties sluiten de apps minder/niets aan: 

Muzikaal -Ritmische intelligentie 

Lichamelijk -Kinesthetische intelligentie 

Conclusie 

bottom of page